Her derdin devası ramazan şerbeti tarifi ramazan şerbeti nasıl yapılır işte tarifi
Malzemeler
• 2 yemek kaşığı (30 gr) Hibiskus
1 yemek kaşığı (15 gr) Kuşburnu
• 5-6 adet Karanfil
• 1 orta boy (200 gr) elma
1 adet çubuk tarçın
• 1 tutam (5 gr) kök zencefil
• 2 yemek kaşığı (30 gr) demir hindi
• 5 lt su• 500 gr toz şeker
Yapılışı
Şeker hariç bütün malzeme bir tülbent veya bez torbaya konur. 5 litre su ile birlikte yaklaşık 1 saat kaynatılır. Şekeri ekledikten sonra 20 dakika daha kaynatın, kapağı kapalı halde yarım saat demlenmeye bırakın, süzüldükten sonra soğuk olarak içiniz.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.