Lor Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Kg Tatlı Lor
- 4 Yemek kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta
Şerbeti İçin- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışıİlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 3 bardak şeker ve 3 bardak su tencereye konulur ve kaynamaya bırakılır. Lor peyniri ve 2 yumurta hamur gibi iyice yoğurulur. Üzerine 1 paket vanilya eklenir ve karıştırmaya devam edilir. 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozu da diğer malzemelere eklenir ve iyice karıştırdıktan sonra yağlanan fırın tepsisine şekil verilerek yerleştirilir. 180 derece fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıktıktan sonra şerbet dökülür ve 15 dakika sıcak fırında bekletilir.
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Kg Tatlı Lor
- 4 Yemek kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta
Şerbeti İçin- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışıİlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 3 bardak şeker ve 3 bardak su tencereye konulur ve kaynamaya bırakılır. Lor peyniri ve 2 yumurta hamur gibi iyice yoğurulur. Üzerine 1 paket vanilya eklenir ve karıştırmaya devam edilir. 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozu da diğer malzemelere eklenir ve iyice karıştırdıktan sonra yağlanan fırın tepsisine şekil verilerek yerleştirilir. 180 derece fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıktıktan sonra şerbet dökülür ve 15 dakika sıcak fırında bekletilir.
Yorum Gönder