0

Sevgili Estelle dün küçük mutluluklarını paylaşmış ve sonra da beni sobelemiş! Ben ancak bugün görebildim ve gülümseyerek hemen düşünmeye başladım küçük mutluluklarımı... Aklıma öyle çok şey geldi ki şaştım! Ben gerçekten de çok küçük şeylerle mutlu oluyorum, aslında mutluluğun zaten an'ların içinde saklı duran küçük şeyler olduğunu biliyorum. Ah bir de küçücük şeylerden hemen kırılıp üzülmesem!..

Küçük mutluluklar deyince bir de Amelie geldi aklıma. Bakliyat çuvalına elini sokmak, ahududu tanelerini parmaklarına takıp sonra onları teker teker yemek, kuptaki çikolatalı tatlının üstündeki kabuğu kaşıkla kırmak gibi şeylerden mutlu olan şeker kız Amelie bana çocukluğumun çizgi film kahramanlarını çağrıştırıyor. Amelie de defalarca izlediğim filmlerden!

Kendi küçük mutluluklarımdan 10 tanesi mi?
Mesela şunlar:

* Gecenin ilerlemiş saatlerinde ertesi günün tatil olduğunu düşünerek salonda yayılmak ve en sevdiğim filmlerden birini tekrar izlemek...

* Taze pişmiş kahve ve yeni açılmış çikolata paketinden çıkan dayanılmaz kokuları içime çekmek...

* Eve çok yorgun ve mutsuz geldiğim bazı akşamlarda annemin en sevdiğim yemeklerden birini pişirdiğini merdivendeki kokulardan anlamak...

* Kusursuz kabaran bir kek, ağızda dağılan bir kurabiye, çıtır çıtır bir ekmek pişirmek...

* Güzel bir kafede, aromalı bir kahve ve leziz bir eşlikçi ile kaçamak yapmak...

* Yeni bir derginin, gazetenin, kitabın sayfalarını ilk kez çevirmek, aynı zamanda o sayfaları ilk çeviren kişi olmak... (hatta eskiden daha sık rastlandığı gibi birbirine yapışık sayfa bulup onları mektup açacağıyla ayırmaya da bayılırım:)

* Ayraç koleksiyonuma yeni parçalar eklemek, arasıra onları halının üstüne yayıp seyretmek...

* Bir şişe kaliteli şarabı, yanında kaliteli bir peynirle birlikte, aynı keyfi alacak biriyle paylaşmak...

* Sonbaharın ilk yağmurunda yürümek, yüzümü ve saçlarımı biriken yağmur suyuyla yıkamak...

* Sevdiğim yazarların yeni çıkan kitaplarını kitapçıda ilk kez görüp dokunmak...

Küçük mutlulukları hatırlattığın için çok teşekkürler Estelle! Ben de bugün bir oyuna başladım bundan ilham alarak. Bloglarla sınırlı kalmasın dedim ve sevdiğim insanlardan, arkadaşlarımdan mutluluk listelerini istedim! Bakalım onlar neler yazacak?

Peki siz sevgili Tijen İnaltong , Ev Cini ve Hatice (Portakal Ağacı) sizin küçük mutluluk listeniz nelerden oluşuyor?

Yorum Gönder

 
Top