0


Ortası delik olan CAM kek kalıbı arıyorum. Duyan bilen var ise haber versinnnnn!!!!!

Bu arada yeni bir söz dikkatimi çekti. Bu aralar Atasözleri, özlü sözlerle dolaşıyorum. Hakan Akdoğan'ın Struma adlı kitabından " Matematik doğrudur. Eksi artı ile çarpılırsa sonuç her zaman eksi olur." Ben bu cümleye bayıldım.

Ata'ya ne çok yapardım küçükken. Şimdi o kadar sık yapmıyorum. Yapsam bayıla bayıla yiyecek aslında. Geçen gün canım çekti. Bende hemen yaptım. Bir çırpıda bitiverdi. Demek ki daha sık yapmak lazım :)
Malzemeler:
  • 250- 300 gr kıyma
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • Tuz, karabiber
  • 1 rendelenmiş kuru soğan
  • Köfteleri bulamak için un
  • 1'er adet havuç ve patates
  • Terbiyesi için 1 adet yumurta sarısı ve 1 adet limon suyu
Yapılışı:
  1. Kıymanızın içine soğanı rendeleyin. Pirinci ve köftelik bulguru katın.Tuzunu ve karabiberini de katın. Bir güzel yoğurun. Ne fındık kadar küçük ne de ceviz kadar büyük olmayan küreler yapın.
  2. Bu arada bir tencerede 4 bardak suya küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları atın, pişmeye başlasın.
  3. Kürelerinizi bir tepsiye serptiğiniz unun üzerinde her tarafına un bulanacak şekilde gezdirin. Kaynamış olan yemeğinizin içine fazla unlarını için silkelediğiniz küreleri atın. Pirinçler köftelerin üzerinde göründüğünde yemeğinizde pişmiş demektir.
  4. Hafif soğuttunuz ( en az 10 dakika) yemeğin içine bir kapta çırptığınız limonu ve yumurta sarısını dökün ve karıştırın. Yemeğiniz hazırdır.

Yorum Gönder

 
Top