0

Dün akşam evde yapılan yemek. Ispanak sevmeyen çocukları bile sevdirecek süper bir yemek. Bence süper oldu. Kesinlikle yapmaya değer. Farkındaysanız yemeğin dumanı üstünde tütüyor :)

Malzemeler:
  • 1 büyük soğan
  • 4 adet tavuk parça eti (Ben kemiksiz pirzola kısmından kullandım. Siz ne kullanmak isterseniz. )
  • 1/2 kilo ıspanak yaprakları
  • az tuz (ıspanak tuz sevmez) , karabiber
  • Beşamel sosu için  2 yemek kaşığı dolusu un, 3 bardak süt, biraz sıvıyağ, tuz ,
  • Bir tabak dolusu rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
  1. Bir büyük soğanı yemeklik doğruyoruz ve az bir zeytinyağında kavuruyoruz. Üstüne küp küp doğradığımız tavuk parçalarını atıyoruz. Tavuklar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Üstüne yıkayıp soğradığımız ıspanak yapraklarını da atıyoruz. Onlarda sularını salıp tekrar çekene kadar pişiryoruz ve borcam tepsiye seriyoruz.
  2. Üstüne beşamel sosu pişiriyoruz. Az yağ ( tereyağ da olabilir), un ve sütü bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pişen beşamel sosu yemeğin üstüne döküyoruz.
  3. Üstüne kaşar rendesini de koyup 180 derece üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top