0


Kış bitmeden yapın derim. Son derece lezzetli ve bir o kadar da yumuşak oluyor.

Teflon ve silikon kek kalıbı kullanmak istemediğim için borcam kek kalıbında yaptım. Ortası delik olmayan bir kek kalıbı olduğu için kek biraz zor pişti. 40 dakika yetmedi. Haberiniz olsun.

Malzemeler:

•1 su bardağı süt

•1.5 bardak şeker
•1/2 su bardağı sıvı yağ
•3 yumurta
•3 bardak un
• blendırdan tümü geçirilmiş portakal. (Suyu ve kabuğu ile hepsi )
• kabartma tozu ve vanilya


Yapılışı:

1.Yumurtanın beyazlarını ayırıp şeker ile çırpın. Sonra sarılarını da katıp tekrar çırpın. Sonra içine tüm malzemeleri koyup tekrar çırpın. En son parçalanmış portakalı da koyup karıştırın.

2.Yuvarlak borcamı yağlayıp , unlayıp,  tüm malzemeyi döküp, fırına koyun. 170 derecede yaklaşık 55-60 dk pişecek.

Yorum Gönder

 
Top