0



Valla başka yerlerde de eminim bu şekilde yapılıyordur ama ben kayınvalidemden, eşimin teyzesinden ve teyzesinin kızlarından bu şekilde gördüğüm için Osmancık usulü ıspanaklı börek dedim. Tabii onların yufkaları el açması ama idare ediverin işte.

Malzemeler:


•5 adet yufka
•1 adet yumurta
•1 su barsağı süt
•2 kaşık dolusu yoğurt
•1 çay bardağı sıvı yağ,
• çörek otu veya susam
• İçi için yarım kilo ıspanak yaprağı, 3 yumurta, 1 adet büyük kuru soğan, karabiber ve tuz

Yapılışı:

1.Yufkalanın ilkini yağladığımız tepsiye yayıyoruz.
2.Yumurtanın sarısını ayırıp, yumurta akı, yoğurt, süt ve sıvı yağ ile böreğin içi için sıvı hazırlıyoruz.

3.Soğanı zeytinyağında kavurup, yıkanmış doğranmış ıspanakları da içine katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Başka bir tavada az bir tereyağı eritip üstüne yumurtaları kırıyoruz. Osmancıklılar tereyağı bol kullanırlar. Tabii daha lezzetli oluyor . Ama ben o kadar kullanmıyorum. Yumurtalara bir süre dokunmayıp pişmesine yakın karıştırıyoruz. Yumurtalar tamamen pişecek. Ispanakları ve yumurtaları karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.

4.Yufkamızın her tarafını hazırladığımız sıvı ile ıslatıp, 3 kat seriyoruz. Her katın arasına sıvımızdan koyuyoruz. 3. yufkayı serince yufkanın her yerine ıspanaklı harcımız yayyıyoruz. 2 kat daha yufka ve sıvımızda koyduktan sona en son yufkanın üstüne kalan sıvımızı döküyoruz. Yumurtanın sarısında sürüp , böreğimizi fırına veriyoruz. 170 derecede sanıyorum 20-25 dk. pişiriyoruz. Üstünü çörek otu veya susamla süsleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top