0




Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday,
  • 1/2 su bardağı nohut,
  • 1/2 su bardağı fasulye,
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
  • 6 adet kuru incir,
  • 1/2 su bardağı fındık içi,
  • 1/2 su bardağı ceviz içi,
  • 2,5 su bardağı toz şeker,
  • 2-3 dilim portakal kabuğu,
  • 1 kahve fincanı gül suyu,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır ayrı kaplarda ıslatılır.
  2. Bütün malzemelerin sığacağı geniş tencerede, ince kıyılmış portakal kabuğu ve buğday beraber haşlanır. Ayrı kaplarda İyice pişirilmiş ve suyu süzülmüş nohut ve fasulye konur birlikte 15-20 dakika kaynatılır.
  3. Şeker ilave edilir, karıştırılır.
  4. Ateşten alınmadan 10 dakika önce, temizlenmiş yıkanmış üzümler, ufak doğranmış incirler, su içinde bırakılarak kabukları soyulmuş fındıklar içine atılır. Gül suyu ve vanilya konur.
  5. Ateşten alındıktan sonra kaselere boşaltılıp, ceviz, tarçın, nar taneleri ile süslenir.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top