0


Bir haftalık zorunlu bir aradan sonra yeni bir tarif ve yeni şablonumla herkese merhaba. Bir haftadır ne yazık ki hastayım. Çok fazla blogum ile ilgilenemedim. Oğluşum da şu an uyurken şerbetli olmasına rağmen gayet hafif olan revani tatlısının tarifini sizlerle paylaşacağım. Yapımı sevgili yengem Gülserenciğime ait. Ellerine sağlık şekerim benim…

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak irmik
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
Portakal ve limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su


Yapılışı:
İlk olarak şerbetimizi ocağa alıp kaynatıyoruz. Ben içine bir dilimde limon atarım ki hafif koyu kıvamlı olsun.
Diğer yandan yumurtalar ile şekeri çırpıyoruz ve köpük köpük olduktan sonra sırasıyla yağ, irmik, un, kabartma tozu ve kabuk rendelerini katıp karıştırıyoruz. Tatlımızı tepsimize döküp önceden ısıtılmış fırında kabarıp yüzü kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız tatlımız ılıdıktan sonra yine ılık olan şerbetimizi tatlımızın

Yorum Gönder

 
Top