0


Baklava yufkasından genelde tek kişilik porsiyonlar halinde börekler hazırlarım.Ancak bu sefer vakit darlığından bol bol sos sürerek tepsiye döşedim yufkaları ....Önceki tariflere göre çıtırlığı daha az bir börek oldu ama yinede normal yufkayla yapılandan çok daha lezzetliydi...

MALZEMELER
500 gram baklava yufkası
1 su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
İç Malzemesi;
Soğan ile kavrulmuş kremalı ıspanak
(yada dilediğiniz bir iç harç)

Öncelikle sos malzemelerimizi iyice çırpalım.Büyük boy fırın tepsimizi yağlayıp baklava yufkamızı serelim ve her 2 yufkadan sonra bol bol soslayalım.Yufkalarımızın ortasına geldiğimizde ıspanaklı harcımızı yayalım. (İç Malzemesi ;soğanlar yağda kavrulur, minik doğranmış ıspanak yaprakları da katışarak iyice suyu çektirilir.En son içine tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı krema konur.Krema istemezseniz peynirde koyabilirsiniz)


Böreğimizin en üstüne kalan sosumuzu dökmedenen evvel böreğimizi keskin bir bıçak yardımı ile dilimlere ayırıp sosumuzu öyle dökelim. (baklava yufkası çok hassas olduğu için dikkat edelim) 180 derece ön ısılı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun...

Not:Böreği pişirmeden evvel dilimlere ayırmayı unutmazsanız iyi olur çünkü baklava yufkası piştikten sonra bu işlemi yapmak malesefki çok zor...


Ben ince ve çıtır olsun istediğim için 500 gramlık yufka kullandım hatta ondan bile 10 yaprak kadar ayırdım. Siz kalın isterseniz büyük paket kullanabilirsiniz.

Önceki baklava yufkalı böreklerim için buraya veya şuraya tıklayabilirsiniz :)

Yorum Gönder

 
Top