0



(Yoğunluktan yayınlamayı düşündüğüm tarifi malesef yayınlayamıyacağım :) kısmet değilmiş.Herkese güpgüzel bir yıl diliyorum arkadaşlar...







Arşivde yayınlanmayı bekleyen bu iki tarifi aynı günde vermemin sebebi ana malzemenin ikisindede başamel sos olması ve fırına girmesi...Bundan başka pekte bir detayı olmayan bu pratik sebzeler yılbaşı akşamı sofralarınıza alternatif olur umarım ...


KABAK GRATEN(6 adet)
3 adet kabak
1 kase tulum ve ezine peyniri karışımı
dereotu maydanoz
kaşar peyniri

Beşamel Sos;

1 yemek kaşığı tereyağ(2 yemek kaşığı sıvıyağ)
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz,muskat rendesi

Öncelikle kabaklarımızı kazıyıp uzunlamasına ikiye bölüp içlerini oyuyoruz.Büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatıp kabaklarımızı içine atıyor ve yaklaşık 4-5 dakika haşlıyoruz(çok haşlanmasın dağılırlar)

Haşlanan kabaklarımızın tel süzgeçte süzülmesini bekliyoruz.Bu sırada beşamel sosu hazırlayabiliriz.Yağ ve unu kavurup sütü yavaşça ve sürekli çırprak ekliyoruz.Kaynamaya ve koyulaşmaya başladığında tuz ve muskat cevizi rendesini ilave ediyoruz.

Süzülen kabakları tuz ve karabiberle tatlandırıp ortalarını peynirli ve otlu karışım ile dolduruyoruz.Beşame sosumuzu her birinin üzerine paylaştırıp üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştiriyoruz.180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...


BROKOLİ GRATEN

500 gram brokoli


tuz,iki yemek kaşığı zeytinyağı,kekik


1 ölçü beşamel sos(tarifi yukarda)

bolca kaşar peynir rendesi



Brokolilerimizi tuzlu kaynar suya atıp istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlayalım.

Haşlanan brokolilerimizi süzgeçte bekletip biraz süzülmesini sağlayalım.Yağladığımız fırın kabımıza brokolilerimizi koyup üzerine tuz kekik ve zeytinyağı ilave edip harmanlayalım.En son beşamel sosumuzu ve kaşar rendemizi serpip 180-200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.



Afiyet Olsun...

* Ogreten/graten siz istediğiniz ismi verebilirsiniz:)
*Kabakların içine peynir yerine kavrulmuş kıyma yada başka sebzeler kullanabilirsiniz(ıspanak,garnitür vs..)

Yorum Gönder

 
Top