0
MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı irmik,

  • 125 gr margarin veya tereyağı,

  • 1,5 yemek kaşığı çam fıstık veya istenilen miktarda iri dövülmüş ceviz,

  • 1 su bardağı su,

  • 1 su bardağı süt,

  • 1 su bardağı şeker,

YAPILIŞI:
  1. Yağ eritilir irmik konulur, kısık ateşte 30-35 dakika pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir biraz daha kavrulur.

  2. Süt, su ve şeker eklenip karıştırılır. Kapak kapatılır, hafif ateşte ara sıra karıştırılarak suyu çektirilir.

  3. 15-20 dakika bekletildikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir. kapak kapatılarak demlendirilir.

  4. Üzeri tarçın ile süslenerek sıcak veya ılık servis yapılır.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top