0



Yerelması çorbasını bu sene ilk defa deniyorum ve bu üçüncü yapışım.Tadı gerçekten çok hoş ve hafif.Arkadaşı dereotuyla şifa deposu...



YERELMASI ÇORBASI

400-500 gram yer elması
1 kurusoğan
1 çay kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ yada 1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt+5 yemek kaşığı krema(krema isteğe bağlı)
1,5 su bardağı su
tuz,muskat rendesi,dereotu


Tenceremize küp doğranmış soğan ve sıvıyağımızı alıp soğanlarımızı biraz pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kabuğunu soyup gelişi güzel olarak parçalara ayırdığımız yer elmalarımızıda katıp bir kaç dakika kavurmaya devam ediyoruz.


1,5 su bardağı suyumuzu ve şekeri yerelmalarına ilave edip yaklaşık 10 dakika yumuşamaları için pişiriyoruz.Yumuşayan yer elmalarımıza 2 su bardağı sütümüzüde ekleyip hiç pürüz kalmayacak şekilde blenderden geçiriyoruz.


Çorbamıza tuz,muskat rendesi ve kremamızıda katıp bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.10 dakika kadar dinlendirdiğimiz çorbamızı dereotu ile bereber servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.....

Yorum Gönder

 
Top