0
MALZEMELER.
  • 1 büyük paket yumuşak margarin,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 2 portakal kabuğu rendesi,
  • 1 portakal suyu,
  • 1 yumurta ( sarısı üzeri için),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yeterince un (5-5,5 su bardağı)
YAPILIŞI.
  1. Portakal kabuğu rendesi, yumurta, şeker ve yağ iyice karıştırılır.
  2. Yoğurt ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
  3. Elenmiş un ilave edilir yoğurularak orta yumuşaklıkta hamur elde edilir. Son olarak portakal suyu eklenir.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, avuç içinde yuvarlanır, hafif bastırılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülür, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top