Enginar dolması taaa çocukluğumdan kalan bir alışkanlıktır. Annem de çok güzel enginar dolması yapardı. Tabii annemin enginarlarında bir gıdım etli çanak kısım olmazdı. Sadece yapraklarını sıyırırızdınız. Enginarlar tazecikti. Ah nerde o enginarlar şimdi. Benim yaptığım daha körpe olduğuna inandığım enginarlardan ama yinede ortasında çanağı oluşmuştu tabii ki :(
Malzemeler:
- 5 adet enginar
- 250 gr kıyma
- 1 aida çay bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğanın rendesi
- 1/4 bağ ince ince doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı dolusu nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve üstleri için domates
- tuz, karabiber, etli dolma olsada yeni bahar
Yapılışı:
- Enginarları yaklaşık 10 dakika hafif tuzlu suda haşlıyoruz. Yapraklarını açtırıp içindeki tüylü kısmı etli kısma zarar vermeden çıkarıp enginarları temizliyoruz yada temizlediğimizi zannediyoruz :)
- Yağ ve domates hariç diğer iç malzemeyi karıştırıp, enginarların içine dolduruyoruz. Tencereye dizip üzerlerine 2 su bardağı su gezdiriyoruz. Domates dilimleri ile üstlerini süsleyip , 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üstlerine döküp; su kaynayana kadar hızlı sonra yavaş ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Yorum Gönder