Yazın sıcak günlerinde annemin ( eşimin annesinin) dolabından eksik etmediği ve her ziyaret edişimizde mutlaka ikram ettiği , sonradan benimde sık sık yaptığım, yapılışı son derece kolay ve sağlıklı erik şurubunun tarifini veriyorum. Ölçüleri arzunuza göre eksiltip artırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kg olgunlaşmış kırmızı erik
- 2-3 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
Erikler yıkanır su ve şeker ilave edilerek uygun tencerede erikler eriyinceye kadar kaynatılır. ( ben düdüklü tencerede 20 dakika kaynattım). Soğuduktan sonra temiz tülbent veya tel süzgeşten geçirilerek sürahi veya cam kavanoza alınır. Buzdolabında soğutulduktan sonra soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder