![]() |
İncir Tatlısı |
MALZEMELER:
- 20 adet iri boy incir
- 20 adet yarım kelebek ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su baradağı toz şeker
- 1,5 su baradağı su
HAZIRLANIŞI:
İncirleri yıkayıp üzerine 1 su baradağı sıcak suyumuzu dökelim. 1 saat dinlendikten sonra süzüp incirin başlarını keselim. Daha sonra incirin başları içeri gelecek şekilde çukurlaştırarak bastırıp tenceremize dizelim. Daha sonra üzerlerine yarım kelebek cevizleri koyup, 1 su bardağı toz şekeri serpip 1,5 su bardağı suyumuzu da ilave ederek ocakta ortalama 20 dk pişirelim. Daha sonra soğutup servis tabağına dizip yanına kaymak da koyabiliriz...
Afiyet olsun...
Yorum Gönder