- 2 adet yumurta
- 125 gr yumuşamış bitkisel margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı süt
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yaklaşık 7-8 su bardağı un
- Hamuru hazırlamak için; oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırıp margarini ilave edin. Üzerine karbonat, vanilya, süt, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu ekleyip bir taraftan yoğururken bir taraftan da unu azar azar katın. Son olarak, ceviz içini de katıp tekrar yoğurun.
- Hamur elinize yapışan çok yumuşak bir hamur olmalı. Bu yüzden elinizi arada sırada sıvıyağa batırarak hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırın. Bu kurabiyeye, biraz zor olsa da kurabiye kalıplarıyla da şekil verebilirsiniz. Fazla miktarda hamur olduğu için bir kısmını ayırıp damla çikolata, üzüm, incir gibi malzemelerle karıştırabilirsiniz.
- Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Çünkü bu kurabiye çok kabarıp çatlayabilir. Ama çok lezzetli ve uzun süre dayanan bir kurabiyedir.
- Kurabiyeleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığnız fırında üzerleri sarı kahverengi oluncaya kadar, en az 35 dakika pişirip çıkarın. Ilık ya da soğuk olarak servise sunun. Afiyet olsun...
Belki sizin de zaman zaman ilginizi çeken ama malzeme listesine bakınca "nerede bulacağım ki şimdi bunu?" diye düşünüp vazgeçtiğiniz tarifler olmuştur. Bu tür ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz güzel bir site keşfettim: www.gurmereyon.com Tek kötü tarafı, siteye girince kendinizi kaybedebilme riski:) Benim için şekerci dükkanıdır böyle marketler / siteler, sizin için de öyleyse gezinmekten bile keyif alabilirsiniz. Benden tavsiye etmesi...
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.