Malzemeler:
3 Adet yufka
12 adet pastırma dilimi
1 iri domates
1 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış dereotu
yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Böreklerin üzerine sürmek için,
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
süslemek için
çörek otu ve susam
Yapışı,
Yufkalarımızı + (artı) şeklinde 4 parçaya bölüyoruz. Toplam 12 adet üçgenimiz olacak.
Domateslerimizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak bir kaseye küp küp doğruyoruz
biberleri ince ince kıyıyoruz.
Dereotunu ve peynirleri de biberlerin yanında karıştırıp hazır ediyoruz.
1 adet üçgen yufkamızı fırça yardımıyla hafifçe yağlayıp geniş kenarına1 dilim pastırma yerleştiriyoruz. Üzerine biraz domates biraz biber biraz dereotlu peynir serpiştirip dilediğimiz şekli verip (ben gül şekli verdim) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz.
Yumurta sarısını,sütü ve zeytinyağını çırpıp fırça yardımıyla ,harcı sardığımız böreklerin üzerine sürüyoruz.
Susam ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerimiz kızarıncaya de pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Sevgi Dolu Öpücükler,
Musmutlu Haftalar
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.