Kabaklı Kolay Börek Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 250 Gr Beyaz Peynir
- 1 Demet Dere Otu
- 3 Adet Kabak
- 1.5 ( 3/2 ) Adet Yufka
Üzeri İçin- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıKabakları halka şeklinde doğrayın. Bir kasede beyaz peynir veya lor ile ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Üzerine bir sıra dilimlenmiş kabak dizip, peynirli karışımdan yayın. Bu işlemi 2 sefer daha uygulayın (kabak ve peynirli karışım 3 kat olacak). Kalan yufka ve kenarlardan sarkan yufkayı karışımın üzerine kapatın. Üzeri için yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Böreğin üzerine bu karışımı sürün ve dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 250 Gr Beyaz Peynir
- 1 Demet Dere Otu
- 3 Adet Kabak
- 1.5 ( 3/2 ) Adet Yufka
Üzeri İçin- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıKabakları halka şeklinde doğrayın. Bir kasede beyaz peynir veya lor ile ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Üzerine bir sıra dilimlenmiş kabak dizip, peynirli karışımdan yayın. Bu işlemi 2 sefer daha uygulayın (kabak ve peynirli karışım 3 kat olacak). Kalan yufka ve kenarlardan sarkan yufkayı karışımın üzerine kapatın. Üzeri için yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Böreğin üzerine bu karışımı sürün ve dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Yorum Gönder