0

Hamayili Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Su 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Akı 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
İçi İçin- 100 Gr Lor Peyniri 
- 1 Demet Maydanoz 
HazırlanışıÜç yufkayı aralarına ve üzerine fırça yardımıyla su ve sıvı yağ sürerek üst üste serelim. Yufkaları karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatalım. Üzerlerine tekrar su ve sıvı yağ sürelim. Kapatılmayan iki kenarı ortada birleşecek şekilde kapatalım. Bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım. Kare şeklini alan yufkaların orta kısmına peynirli içi yayalım. Yufkanın köşelerini zarf şekli alacak biçimde kapatalım. Önce böreğin katlanmış yerlerini keselim. Üçgen şekline gelen 4 parçanın orta yerlerini de keserek 8 eşit üçgen elde edelim. Arzuya göre süslemek için milföy hamurlarını şeritler halinde keselim. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Şeritleri böreklerin üzerine yapıştıralım. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından alalım.

Yorum Gönder

 
Top