Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kg Bamya
- 1 Adet Domates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Limon
- Yarım Çorba Kaşığı Salça
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- Yarım Çorba Kaşığı Tuz
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
HazırlanışıBamyaları ayıklayın ve bir kenara alın. Tencereye küp doğranmış soğan ve domatesi alıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve sıcak suyu ilave edin. Su kaynayıp malzemeler pişince, limon suyunu ekleyin. Bamyaları sudan geçirerek pişen malzemenin içine aktarın. Tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın. Pişmeye bırakın. Soğuk servis yapın. Afiyet Olsun
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kg Bamya
- 1 Adet Domates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Limon
- Yarım Çorba Kaşığı Salça
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- Yarım Çorba Kaşığı Tuz
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
HazırlanışıBamyaları ayıklayın ve bir kenara alın. Tencereye küp doğranmış soğan ve domatesi alıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve sıcak suyu ilave edin. Su kaynayıp malzemeler pişince, limon suyunu ekleyin. Bamyaları sudan geçirerek pişen malzemenin içine aktarın. Tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırın. Pişmeye bırakın. Soğuk servis yapın. Afiyet Olsun
Yorum Gönder