Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Kg Bakla
- Yarım Demet Dere Otu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 2 Çay kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Un
- 2 Su bardağı Yoğurt
- 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıBakla yıkanır, ayıklanır, tencereye konur. Üzerine soğan, sarımsak doğranır. Şeker ve un serpilir. Kaşık kaşık yag konur. Hepsi karıştırılarak harmanlanır. Tencerenin kenarından 1,5 bardak su eklenip kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra ateş hafifletilerek yarım saat yavaş yavaş pişirilir. Tuz atılır. Baklaların yumuşama durumuna göre bir süre daha ateşte pişirmeye devam edilir. Üzerine doğranmış dereotu serpilir. Yoğurt ile servis yapılır.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Kg Bakla
- Yarım Demet Dere Otu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 2 Çay kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Un
- 2 Su bardağı Yoğurt
- 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıBakla yıkanır, ayıklanır, tencereye konur. Üzerine soğan, sarımsak doğranır. Şeker ve un serpilir. Kaşık kaşık yag konur. Hepsi karıştırılarak harmanlanır. Tencerenin kenarından 1,5 bardak su eklenip kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra ateş hafifletilerek yarım saat yavaş yavaş pişirilir. Tuz atılır. Baklaların yumuşama durumuna göre bir süre daha ateşte pişirmeye devam edilir. Üzerine doğranmış dereotu serpilir. Yoğurt ile servis yapılır.
Yorum Gönder