Fava müthiş sevdiğim zeytinyağlı ve mezelerden. Bence gün sofralarına da, akşam yemeğini de yakışan tariflerden. Ben favayı kalıplara dökerek servisi seviyorum.Ya porsiyonluk kalıplara yada kek kalıbına döktüğünüz fava oldukça estetik görünüyor.
Ancak isterseniz borcama döküp kare kare dilimleyerek te servise sunabilirsiniz. Fava servisini dereotu, limon dilimleri ve soğuk olarak yapmayı ihmal etmeyin :)
FAVA TARİFİ
1,5 su bardağı kuru iç bakla
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
dereotu
İç baklaları 1 çay kaşığı tuz eklediğiniz 5 su bardağı suda akşamdan ıslatın.
Ertesi gün süzün.Yemeklik doğradığınız 1 kuru soğanı yarım su bardağı zeytinyağı ile biraz soteleyin.Yağlı soğana 5 su bardağı su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya iç baklaları ekleyip kısık ateşte baklalar iyice yumuşayıp dağılana kadar haşlayın. Su ile baklalar özdeşleşince baklaların altını kapatın.Suyunu süzmeyin. Zaten su artık koyu bakla suyu olmuş olacaktır.
1 limon suyu,1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz ve kalan yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin ve baklaları blenderden geçirin.
Islatıp hafif kuruladığınız kalıbınıza favayı dökün ,ilk sıcaklığı geçtiğinde buzdolabına kaldırın.En az 4 saat donmasını bekleyip dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
Benzer Yazılar
Yeni Yıl, Yeni Lezzetler
Bir yıl daha geçti, zamanın tozuna karışarak. Eskittiğimiz nice yıl gibi, kırpılıp yıldız yapıl[...]
Dec 28, 2011Fava ( bakla ezmesi)
Malzemeler:1,5 su bardağı kuru bakla,1 adet kuru soğan,Yarım su bardağı sızma zeytin yağı[...]
May 19, 2011Buğday Salatası
Özel istek üzerine geliyor, bu tarif...Aslında aklımdaydı ama fırsat olmamıştı.Hamide için aci[...]
Nov 29, 2013Gün'ümüz var!!!
Masanın bir ucundan diğer ucuna, karar veremedim, ikisini de ekledim ;)Diyeceksiniz ki, fotoğr[...]
Nov 13, 2013ZEYTİNYAĞLI DÜĞME KEREVİZ
DÜĞME KEREVİZ Aslında tarif portakallı kereviz tarifim ile aynı ,sadece şekil olara böyle[...]
Oct 10, 2013KABAK SIYIRMA TARİFİ ( 6-8 KİŞİLİK)
Malzemeler;1 kg kabak,1 çay bardağı zeytin yağı,1 demet taze soğan,2 yemek kaşığı pirinç,Dereotu,1 l[...]
Oct 09, 2013Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi
En sevdiğim fasulye cinsidir çalı fasulyesi. Aslında domates ve havuç koymadan beyaz şekilde pişirip[...]
Oct 08, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.