Baharatlı Fasulye Piyazı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 10 dk
Malzemeler- Yarım Kg Haşlanmış Fasulye
- 2 Çay kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay kaşığı Toz Kişniş
- 1 Çorba Kaşığı Toz Zencefil
- 1 Çay kaşığı Zerdeçal
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıİnce dilimlenmiş soğanı, zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar tavamızda kavuralım. Sarımsak ve tüm baharatları ekleyip bir dakika kadar çevirelim. Yıkanıp süzülmüş fasulyeleri tavaya ilave edip 1 -2 dk daha pişirelim. Limon suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürelim. Ocaktan indirdiğimiz piyazımızı, doğranmış maydanozla süsleyip servis yapalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 10 dk
Malzemeler- Yarım Kg Haşlanmış Fasulye
- 2 Çay kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay kaşığı Toz Kişniş
- 1 Çorba Kaşığı Toz Zencefil
- 1 Çay kaşığı Zerdeçal
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıİnce dilimlenmiş soğanı, zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar tavamızda kavuralım. Sarımsak ve tüm baharatları ekleyip bir dakika kadar çevirelim. Yıkanıp süzülmüş fasulyeleri tavaya ilave edip 1 -2 dk daha pişirelim. Limon suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürelim. Ocaktan indirdiğimiz piyazımızı, doğranmış maydanozla süsleyip servis yapalım.
Yorum Gönder