0



Kahvaltıya buyrun!
Çayınızı demli mi seversiniz yoksa açık mı? Şekerli mi şekersiz mi? Yanında çikolata, tatlı, kurabiye arayanlardan mısınız yoksa? Peki tahinli çöreğe ne dersiniz? Hani şöyle yufka katmanları arasına bolca tahin sürülüp şeker serpilmiş, bol cevizle de iyice şımartılmış, sonra nar gibi kızartılıp çıtır çıtır dilimlenmiş bir tahinli çörek...

Herkes muhtemelen bilir ve belki farklı usullerle yapar bu çöreği. Ani gelen misafir için evinizde yufka varsa eğer kurtarıcıdır. Ya da canınız çay yanına tatlı istedi ama öyle kurabiyeyle kekle uğraşacak durumunuz yok, yapın bu çöreği, çayınız demlenene kadar hazır olur. Üstelik sıcakken yemenin de tadı başkadır!

Bir Pazar kahvaltısına da hazırlayabilirsiniz tabi.. Öyle çok erken uyanmanız da gerekmez üstelik, pratiktir nasıl olsa, hemen hazırlarsınız. Fırından yükselen tahin kokusu sanırım herkesi bir anda uyandırır! Masanıza dilimlenmiş çörekleri koyun, çaylarınızı da, tadını çıkarın...




Malzemeler:

- 2 adet yufka
- 1 su bardağı tahin
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı ceviz (çekilmiş)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

1. Yufkanın birini tezgaha serin. Tahinin yarısını bir kaşıkla üzerine gezdirin. Şekerin yarısını da üzerine serpin. Daha sonra cevizin yarısını aynı şekilde, eşit olmasına dikkat ederek serpin.

2. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Tahin, şeker ve cevizin kalan yarılarını ilk yufkaya yaptığınız şekilde üzerine gezdirin.

3. Hazırladığınız yufkaları tam ortadan ikiye katlayın. Daha sonra yanlardan da katlayarak yaklaşık 25 cm boyunda, 10 cm eninde bir dikdörtgen haline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

4. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

*******************************************

Siteyi tatilden dolayı bir süre güncelleyemeyeceğimi düşünüyordum ama bir fırsatını bulunca sizleri daha fazla bekletmek istemedim. Bayramınızı kutluyor, günlerinizin şeker tadında geçmesini, ağız tadınızın hiç eksilmemesini diliyorum...!

Yorum Gönder

 
Top