0
Ne zamandır zeytinli poğaçalar yapmak istiyordum, kısmet geçen Pazar kahvaltısınaymış! Uzun bir aradan sonra evde annemle ilk başbaşa kahvaltımızı yapacaktık ve ben her zamanki gibi biraz erkence uyanıp mutfağa girdim. Poğaçalarımı yaptım, onlar pişerken de sofrayı hazırlayıp odamı toparladım..

Zeytinli Poğaça Tarifi


Zaman fazlaca ilerlemeden poğaçaların ilk tepsisini aldım, ikinci tepsi pişerken biz kahvaltıya oturduk bile. Bu tarifi yapımı fazla vakit almayacağı için seçtim biraz da. Ben bekleyebiliyorum ama annem ilaç alması gerektiğinden fazla bekleyemiyor kahvaltı için. Neyse, sonuçta poğaçalarım tahmin ettiğim kadar güzel oldular. Hele sıcakken çayla birlikte çok güzel gittiler!

Bu zeytinli poğaçaların hamurundaki patates rendesi yumuşacık olmalarını sağlıyor. Mayalı hamurla yapılmış kadar güzel kabaran ve pufidik poğaçalarınız oluyor yani. Yarın Pazar. Belki denemek istersiniz! Bunu veya başka bir tarifi deneyin, ama mutlaka farklı birşeyler yapın Pazar kahvaltılarınız için. Hem sizi mutlu edecektir bu, hem de sofraya oturanları..

Zeytinli Poğaça Tarifi


Poğaça Malzemeleri

  • 2 adet patates (haşlanmış)
  • 2 adet yumurta
  • 150 g Becel - oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin

Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri derin bir kabın içine rendeleyin.
  2. Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın, kalanları patateslere ekleyin.
  3. Tuzu, yağı, kabartma tozunu ve unu ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur yapın (un miktarı değişebilir).
  4. Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp açın, ortasına bir miktar çekirdeksiz (birkaç parçaya kesilmiş) siyah zeytin koyup bohça gibi kapatın. Parmak uçlarınızla yapıştırdıktan sonra avcunuzda hafifçe yuvarlayın, kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçaları, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk -üzerleri kızarana kadar- pişirin.

Zeytinli Poğaça

* Bu zeytinli poğaça tarifi Dr. Oetker'in tarif serisinden. Tarifi beğenirseniz bir de patatesli poğaça tarifime göz atın.

Yorum Gönder

 
Top