0
Nevsehirde pekmezle yapilan bir tur pudink tir ve kisin ozellikle yogurt corbasiyla beraber yenir veee ben cok severim bu pudinkin beyazi yani sutlusu de yapilir o da guzel olur bir ara onu da yapip eklerim.

PEKMEZLI PUDINK(BULAMAC)

Malzemeler;
1 cay bardagi uzum pekmezi
2 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
4,5 cay bardagi su
1 tatli kasigi tereyagi
Yapilisi;
Un ve nisasta karistirilir,bir tencereye su,pekmez ve un,nisasta konup karistirilir un iyice kaybolunca ocak yakilir ve bir tel cirpiciyla karistirarak koyulasana kadar pisirilir.kaynayip ,koyulasinca arzuya gore 3 kucuk kaseye veya cukur bir tabaga dokulur.tereyagi tavaya alinir ve eriyip hafif sararinca bulamacin uzerine gezdirilir.ilk sicakligi cikinca sicak sicak servis yapilir soguyunca yag donacagindan sicakken yenir.Eger tereyagi kullanmak istemesseniz margarin de olur ama hic kullanmazsaniz bu lezzeti tam yakalayamazsiniz.
AFIYET OLSUN!!!

Yorum Gönder

 
Top