0


Aslinda ben firin sutlaca da damla sakizi ekliyorum ama iki sutlac arasinda lezzet farki oldugunu dusundugum icin bu tarifi de ekliyorum.
DAMLA SAKIZLI SUTLAC

Malzemeler;
1 su bardagi pirinc
8 su bardagi sut+yarim cay bardagi sut
1 su bardagindan 1 parmak eksik seker
1 corba kasigi nisasta
Tarcin
2 parca damla sakizi
Yapilisi;
~~Pirinc yarim saat-1 saat sicak suya islatilir ve yikanip beyaz suyunun gitmesi saglanir.Daha sonra 2,5 su bardagi sicak suyla yumusayip pisene kadar haslanir.
~~Seker ve sut bir tencereye konup kaynatilir,yumusayip pisen pirinc varsa suyuyla beraber sute katilir ve 5 dakika kisik ateste kaynatilir eger kivam aldiysa koyulastiysa nisastaya gerek kalmadan guzel bir lezzet elde edilir ama koyulasmadiysa nisasta kullanilir.
~~damla sakizlari 1 paket vanilya uzeine dokulerek bir ezecek yardimiyla guzelce ezilip kucultulur kolay erimesi icin.Nisasta ve damla sakizi karistirilir,uzerine yarim cay bardagi sut dokulup karistirilir.
~~Eriyen nisasta karistirarak sutlaca ilave edilir kaynayip koyulasinca kaselere alinir ve sogutulur .Buzdolabinda muhafaza edilir ,guzelce soguyunca uzerine tarcin serpip servisyapilir.
AFIYET OLSUN!!!

Yorum Gönder

 
Top