0


Bu tarifi de OKTAY USTAnin yemek kitabindaki bir tarif gorerek denedim,deve kusu eti bulamadigim icin ben dana eti kullandim.

TANTUNI

500gr dana eti

3 adet domates

4 adet yesil biber

2 dis sarmisak

siviyag

tuz,karabiber,pul biber

LAVAS:

Malzemeler;

3 su bardagi un

1 tatli kasigi yas maya

1 cay kasigi tuz

aldigi kadar su

YAPILISI;


  • Once Lavasi hazirlayalim.Bir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralim.Minik bezeler yaptiktan sonra mayalandiralim.Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalim.Teflon tavada altini ve üstünü kizarana kadar cevirerek pisirelim.

  • Etleri minik minik dograyalimTavaya sivi yagi koyup etleri ilave ediyoruz etleri güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra üzerine dogradigimiz biberi ve sarmisaklari ilave ediyoruz.Kabuklari soyulmus domatesi,tuzu ve baharatlari da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Pisince ocaktan alip lavasla servis ediyoruz.

  • NOT:Bizim evin sef ascisi yanina salata ve ayran tavsiye ediyor....

AFIYET OLSUN!!!

Yorum Gönder

 
Top