0


Arkadasim MENEKSEDEN aldigim acma tarifi ama acma diyince pogaca akla geldigi icin ben adini degistirdim ve

KATMER BOREGI:

Malzemeler

;4 su bardagi un
;Yarim paket yas maya(20gr)
;1tatli kasigi tuz
;2 su bardagi sut
icine surmek icin;Yarim paket tereyagi,100gr margarin,Yarim bardak sivi yag
Yapilisi;

UN legene konur,ortasihavuz gibi acilirve icine tuz,maya (parcalara ayrilarak),sut konur Hamur yogrulur.Hamur ele yapismayacak kivama gelene kadar yogrulur.Hamur bekletilmeden hemen 10-12 esit buyuklukte beze yapilir,bezeler teker teker ince bir sekilde acilir.Bir tavada tereyagi,margarin eritilir sivi yagda ilave edilir az sogutulur.Acilan yufkalarin uzerine eritilen yag bir firca yardimiyla surulurve hertarafin islanmasi saglanir.Acilan her yufka yaglanmis diger yufkanin uzerine kapatilir,bu islem 6 sar yufkaya yapilir ve 6 sarli olarak 2 defa ust uste serilir ,ust e de yag surulur ve butun yufkalar en alttan itibaren kivirarak bir rulo yapilir daha sonra yufkalar rulo camasir sikar gibi her iki ucundan da kivrilir ve uzatilir.Uc kisim en ortaya konurve diger kisimda gul boregi yapar gibi etrafinda cevirilir.Elle hamur inceltilir firin tepsisine yerlestirilir,inceltmeye devam edilir.Diger 6 li yufka da gul boreginin kenarlarina sarilir ve daire genisletilir elle duzeltilir.Hazirlanan hamurun uzerine de eritilmis tereyagi surulur ve gene hic bekletilmeden onceden isitilmis 200c firinda alti, ustu kizarana kadar pisirilir.
NOT;Acmamizin ozelligi mayalanmasi beklenilmeden yapilip ,pisirilmesidir eger mayalanirsa acilan yufkalar birbirine yapisiyor ve kat kat olmuyor.Uzerine de tereyagi suruldugunden citir citir oluyor.
AFIYET OLSUN!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Yorum Gönder

 
Top