0


HAMSI BUGULAMA

Malzemeler;
1 kilo hamsi
5-6 patates
2 limon
4 Domates
3 yesil biber
3 sogan
1 dis sarmisak
az sivi yag
1-1/4 su bardagi su
Yapilisi;
~~Hamsilerin ici guzelce temizlenir,kilciklari cikarilir.Yikanan baliklar bir suzgece konup suyu suzdurulur,tuzlanir,limonlanir.
~~Patatesler soyulur ve kup kup dogranir.Tepsinin en altina patatesler guzelce serilir.
~~Domatesler de dogranir,biberler,soganlarda iri iri dogranip patateslerin uzerine serilir 1 dis sarmisak da dogranip ilave edilir.
~~Hamsiler sebzelerin uzerine guzelce dizilir.limonlar dilimlenip uzerine dizilir.domates de dilimlenip dizilir.
~~Firinda 200 derecede veya silex de 1-1/4 su bardagi sicak su ya yeteri kadar tuz ilave edilip tepsiye dokulur.hamsiler pisip uzeri kizarana kadar pisirilir.salatayla servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Yorum Gönder

 
Top