0


Bu kurabiye tarifini Portakal agacindan aldim.arkadasimiz http://gulidem.blogcu.com/ un sahibi olan arkadasimiz Hosseda ya ait ben 1-2 degisiklik yaptim.Inciri cok severiz ve kurabiye ye de cok yakisti tavsiye ederim mutlaka sizler de deneyin eminim begeneceksiniz.
INCIRLI KURABIYE

Malzemeler;
250gr tereyagi
1/2 su bardagi siviyag
1 su bardagi pudra sekeri
2 yumurta(1 inin aki uzerine surmek icin ayrilir)
1 paker kabartma tozu
4 corba kasigi sut
10-12 kuru incir
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
uzerine hindistan cevizi
4-5 su bardagi un
tarcin
Yapilisi;
~~Ilk olarak kuru incirler sicak suya islatilir ve yumusamasi saglanir bir kagit mutfak havlusuyla silinerek suyu alinir kucuk kucuk dogranir.
~~Yumusak tereyagi ve pudra sekeri guzelce yogrulur daha sonra siviyag,2 yumurta(1 inin aki uzerine surmek icin ayrilir)(sut u aslinda benim yogurdugum hamur kati oldugu icin eklemek zorunda kaldim ama kurabiyem agizda dagilan bir hal aldi bilmiyorum sutun de bir katkisi oldumu?).
Sut ilave edilir kabartma tozu,ve un azar azar ilave edilir once 4 su bardagi un kullanilir ve yogrulur yumusak bir hamur yapilir,daha sonra eger gerek olursa biraz daha ilave edilir.Incir ve iri ceviz parcalari ve tarcin ilave edilip yogrulur.Minik toplar yapilir once yumurta akina batirilir sonra hindistan cevizine bulanir ve yagli kagit serilmis tepsiye dizilip onceden isitilmis 180c lik firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.
AFIYET OLSUN!!!

Yorum Gönder

 
Top