0

Yağmurlu veya karlı günlerde yapılabilecek en güzel şeylerden biri, evde olup kırmızılı-beyazlı bir battaniyeye sarınmak ve eline sıcacık bir içecek alıp kitap okumak olsa gerek... Ama aslında yukarıda gördüğünüz, bir hayalin fotoğrafı... Zira bu sıcak çikolatayı yudumlarken bir yandan da çalışmam gerekiyor. Oysa şahane bir roman bulmuş olma umuduyla, ancak arka kapak yazısını okuyabildiğim bir kitaba gömülmek isterdim gün batana dek.

Yine de kış günleri evde olmak güzel. Ben de bu Cumartesi gününde girdim mutfağa, kendime sıcak çikolata yaptım. Az önce temizlediğim evimde, ayağımda pofuduk terliklerimle gezerken, çikolata stokladığım çekmecemi açtım ve epeyce birikmiş bitter çikolata olduğunu gördüm. Şeytan dürtüp "browni yap!" dese de onu dinlemedim, zira dondurucuda halen tüketilmemiş muffinler vardı. Hafifçe acıkmaya başlayan karnımın sesini duyunca buzdolabında süt olduğunu da hatırladım ve bir anda sıcak çikolata yapmaya karar verdim.

Tarif Women's Health'in Şubat 2011 sayısından. Çikolata konulu bir dosya hazırlamış ve şahane tariflere yer vermiştik. Bu tarifi gerçekten seviyorum çünkü çikolata ile acı biber, tuz gibi pek düşünülemeyecek şeylerin bir araya gelmesine bayılıyorum. Size de biberli çikolata fikri çok cazip geliyorsa, hemen şimdi bu tarifi deneyin derim. Beş dakikanızı alıyor sadece.

Malzemeler:
(2 kişi için)

- 360 ml yarım yağlı süt
- 45 gr bitter çikolata
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam rendelenmiş muskat

Yapılışı:

1. Sütü küçük bir sos tenceresine alıp hafifçe kaynatın.

2. Ocaktan alın, içine bitter çikolatayı ufak parçalara ayırıp ekleyin, eriyene kadar karıştırın.

3. Baharatları ekleyip biraz daha karıştırın, fincanlara paylaştırın. Eğer sütün içindeki minik kaymak parçaları sizi rahatsız ediyorsa süzgeçten geçirebilirsiniz.

Bir fincanı 190 kalori olmakla birlikte 7 gram da protein içeren içeceğinizin tadını çıkarın. Eğer sıcak çikolatanızı chai usulü yapmak isterseniz, içine baharat olarak birer tutam zencefil, kakule, karabiber ve tarçın ekleyin. Ne kadar üşümüş olursanız olun, içinizin bir anda ısınacağını garanti edebilirim!

(Bu tarifi yazarken şimdi arşivime baktım, ne yazık ki daha önce hiç sıcak çikolata tarifi vermemişim. Bu vesileyle bu ayıbı da örtmüş oldum.)




Yorum Gönder

 
Top