0

   Evde kalan kaymak ne yapılır :)Ya kaymaklı poğaça ya kurabiye....Portakallı kurabiye yapacağım gün dolaptaki kaymağın son tüketim  tarihine 3 gün kaldığını gördüm ve koydum hamura ...Miss gibi portakal kokulu çok lezzetli kurabiyelerim oldu böylece..

   Yanlız hemen uyarayım her yoğurt ,süt giren kurabiye gibi bu kurabiyelerde ilk gün kıyır kıyır ancak ertesi gün yumuşama yaptılar.Yumuşayınca da kokusu ve tadı yerindeydi ama kıyır kurabiye seven benim için ilk gün çok daha lezzetliydiler..


Portakallı Kaymaklı Kurabiye

125 gr tereyağ
100 gr kaymak
1 çay bardağı pudra şekeri
2 portakal kabuğu rendesi
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un (orta sert hamur)
Üzeri İçin;
pudra şekeri

    Hamur malzemelerini iyice yoğurup orta sert bir hamur elde edip buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim.

   Yağlanmış tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak şekil verelim.

   175 derece ön ııslı fırında yaklaşık 20-23 dakika pişirip biraz ılındıığında üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top