0

   Balkabağı çorbasını geçen kış 2 kere yaptım ancak bir türlü fotoğraflayamadım.Bu yıl tam fotoğrafını çekecekken ıyyyyy balkabağı çorbasını bloğa koymaa diye vazgeçirici  tehditler almama rağmen arşivimde bulunması için eklemek istedim.

   Ben bu çorbayı bayılarak içmiyorum ancak tadı bana göre değişik,fena olmayan bir çorba..Ancak çoğuna göre iki kaşıktan fazla içilemeyen tatlımsı tadıyla kabağın tatlısı olur ,ne işi varmış çorbada dedirten bir çorba ,bilgilerinize :)


Balkabağı Çorbası

1 kalın dilim balkabağı(350-400 g kadar)
1 minik patates
1 kurusoğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

   Tereyağda balkabağı ,iri doğranmış soğan ve patatesi biraz çevirin.Ardından defne yaprağı , baharatlar ve tavuk suyunu ekleyip düdüklüde yaklaşık 15 dakika pişirin.

   İyice ezilen çorbayı blenderden geçirip içerisine 1 su bardağı sütü ekleyin.Bir taşım daha kaynattığınız çorbanızı dilerseniz krema ilavesi ile servis yapın
.
Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top