0

Supangle


   Her kaşığında çikolatayı doya doya hissettiğiniz,pişirirken 'eh ben seni çikolata sos bile yaparım' diyeceğiniz misss gibi bir tarif bu .Eh tarifte misss gibi'den zaten ;)

   Pişirme sırasında çok özenli davrandım ancak soğutmada sıkıldım ve supangleyi arada karıştırarak soğutmadım.Direk kaselere boşalttım.Sizin vaktiniz varsa mutlaka karıştırarak soğutup öyle kaselere boşaltınki üzeri kaymak tutmasın (yada sıcakken şeker atılıyor ancak oda görüntüyü bozuyor)




Supangle Tarifi (4 büyük kase)

4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağından 1 parmak eksik un
1 yumurta
120 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı tereyağ
4 dilim kek veya kedi dili bisküvi
4 kaşık süt


Soğuk süte yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.Ardından şeker,un ve kakaoyu ilave edip orta hararetli ısıda sürekli çırparak  supanglenizi pişirin.(Pişirmenin başlarında skıvam olarak size sulu gelebilir sakın un veya nişasta eklemeyin!)

Supangle iyice koyulaştığında çikolatayı ve tereyağı ilave edin ve altını kapatın.Tatlınızı mümkünse bir çırpıcı yardımıyla ılınana kadar arada çırpın.

Kaselerin dibine kek dilimlerini koyup üzerlerine 1 yemek kaşığı süt gezdirin.Supangleyi eşit olarak kaselere paylaştırın,soğutup dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın..

Afiyet Olsun...

Not:Çok tatlı sevmiyorsanız şeker oranını bir iki  parmak azaltmanızı tavsiye ederim.120 gram çikolata koymayacaksanız  kakao ve unu birer silme yemek kaşığı arttırın.

Yorum Gönder

 
Top