0

Sütlü Kabak Çorbası  favori çorbalarımdandır....Havalar soğuk olduğundan  her akşam bir çorba yapalım içimiz ısınsın diyoruz ya buda sizlere son derece basit ve lezzetli bir çorba önerisi olsun.

Bus sefer yoğurt terbiyeli denediğim çorbadan en az sütlü kadar memnun kaldım.Dilerseniz çorbayı blenderden geçirebilirsiniz...



TERBİYELİ KABAK ÇORBASI

2 orta boy kabak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
5 su bardağı tavuk suyu (veya normal su)
yarım demet dereotu
tuz

Tereyağ ve unu tencerenize koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun.Tavuk suyunu yavaşça ekleyip çırparak çorbada pürüz olmasını engelleyin.

Küpler halinde minik minik doğradığınız kabakları kaynayan çorbanın içine atın ve bu şekilde yaklaşık 6-7 dakika kabaklar yumuşayana kadar haşlayın.

Yoğurdu bir yumurta sarısı ile iyice çırpın ve kaynayan çorbadan 1 kepçe alarak ılınmasını sağlayın.Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edip bir taşım kaynatın ve çorbanın altını kapatın.Tuzunu ayarlayın.

Hemen servis yapacaksanız ince kıyılmış dereotunu ilave edin.Çorba eğer bekleyecekse dereotunu servis zamanından hemen önce ilave etmenizi öneririm.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top