0
Malzemeler:
  • 20 adet kabak çiçeği,
  • 20 tatlı kaşığı pirinç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 150-200 gr kıyma,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • Maydanoz, dere otu,
  • Kuru nane, karabiber, tuz,
  • Sosu için ayrıca 1 tatlı kaşığı domates salçası,
Yapılışı:
  1. Kabak çiçeklerinin ortasındaki kısım çıkarılır, bol su içinde, dolma içi malzemesi hazır oluncaya kadar bekletilir.
  2. Dolmanın içi bütün malzemeler karıştırılarak hazırlanır. Çiçekler suyun içinden çıkarılır, kaşık ile içlerine ( yarısını geçmiyecek miktarda) hazırlanan harçdan koyulur. Çiçekler ortada birleştirilir, hafif bükülür tencereye dik veya yatık dizilir.
  3. 1 tatlı domates salçası 1,5 su bardağı sıcak su ile ezilir, dolamaların üzerine dökülür. kısık ateşte ağır, ağır pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top