Malzemeler:- 20 adet kabak çiçeği,
- 20 tatlı kaşığı pirinç,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 150-200 gr kıyma,
- 1 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- Maydanoz, dere otu,
- Kuru nane, karabiber, tuz,
- Sosu için ayrıca 1 tatlı kaşığı domates salçası,
Yapılışı:- Kabak çiçeklerinin ortasındaki kısım çıkarılır, bol su içinde, dolma içi malzemesi hazır oluncaya kadar bekletilir.
- Dolmanın içi bütün malzemeler karıştırılarak hazırlanır. Çiçekler suyun içinden çıkarılır, kaşık ile içlerine ( yarısını geçmiyecek miktarda) hazırlanan harçdan koyulur. Çiçekler ortada birleştirilir, hafif bükülür tencereye dik veya yatık dizilir.
- 1 tatlı domates salçası 1,5 su bardağı sıcak su ile ezilir, dolamaların üzerine dökülür. kısık ateşte ağır, ağır pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Ispanaklı Çanak KöfteArtık çok daha fazla birlikte olacağız ve bir türlü yayınlayamadığım tarifleri kısa bir sürede tamam[...]
Dec 19, 2013
Etli Biber Dolması “Mutlaka herkesin, gönlünde yükselen, kendine özgü bir ezgisi vardır. İlkel boylarda da bu böy[...]
Jul 11, 2013
PIRASA DOLMASI Merhabalar ...Selamlar ...Sevgiler ...Her şey gönlünüzce olsun İNŞAALLAH.Bizim ailenin sebze problem[...]
Mar 28, 2013
Etli Kabak DolmasıBayramdan sonraki üç günü de izin alarak iyice dinlendim.Oğlumla vakit geçirmek çok keyifliydi.Bugün[...]
Aug 27, 2012
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.