GEREKLİ OLANLAR:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 iri soğan
5 su bardağı et veya tavuk suyu (bulyonda kullana bilirsiniz)
1 küçük poşet çam fıstığı
1 küçük poşet kuş üzümü
1çay kaşığı dolu yeni bahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber.tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri yıkayıp hazırlayalım.
Pilav tavamıza yağı koyup soğanı minik küp doğrayalım fıstıkları da katıp kavuralım.
Hafif pembeleşince pirinçleri ilave edelim onunlada kavuralım ve suyunu ilave edelim.
Pilavımız inmeye yakın tuzunu ve bütün baharatları ,üzümü katıp iyice suyunu çekince altını kapatıp
pilavımızı demlendirelim.
İstediğimiz gibi servis edelim:)
Benzer Yazılar
Kestaneli Pilav
Daha önce yayınlama fırsat kalmadan pilav bitmişti. Foto da çekememiştik. Bu yıl başı unutmadan çekt[...]
Jan 10, 2014DAYANIKLI VIŞNE KOMPOSTOSU TARIFI
Malzemeler1 kg vişne1 litre su1 su bardağı tozşekerDayanıklı Vişne Kompostosu YapılışıVişnelerin sap[...]
Oct 19, 2013Domatesli Pilav
Bu tarif kardeşime gelsin . Yaklaşık 2 sene önce söylemişti abla ne olur domatesli pilav tarifi yayı[...]
Oct 02, 2013Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı yada Taşlı Pilav ile Merhabalar...
Merhabalar Sevgili Dostlar... &nb[...]
Jul 25, 2013Ayvalı Bulgur Pilavı
Kıştan kalan bir tarif. Ayvalı pilav kesinlikle bir davet pilavı. Eşinize dostunuza gönül rahatlığı [...]
Jun 06, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.