Canlarıma. dostlarıma,ziyaretçilerime sevgi ve selamlarımı gönderiyorum .Bu gün nefis memleket bulguruyla şöyle güzel bir pilav yapayım dedim .Pilavı patlıcanlarla da lezzetlendirmek istedim .çok güzel oldu.Her nekadar pirinç pilavını yeğlesem de işte tarifff...)
PİLAV İÇİN GEREKLİ OLANLAR:
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yeşil biber
1 adet kımızı biber
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı salça
1büyük bostan patlıcan (2 veya 3 tane kemer patlıcanda olabilir)
tuz
HAZIRLANIŞI:
Pilav tavamıza yağı ,küp doğranmış ,soğanları,küçük doğranmış biberleri koyup hafif kavuralım.
bulguru ilave edip, bir iki çevirelim.
salçayıda katıp ,karıştırıp 4/5 su bardağı suyu koyup,kaynayınca ocağı kısıp suyunu çekince demlenmeye bırakalım.
Diğer tarafta çigi çizgi soyduğumuz patlıcanları büyük kareler halinde doğrayalım
10dk tuzlu suda bekletip .sonra sudan çıkarıp iyice sıkıp bol kızgın yağda kızartalım
isterseniz pilavın üzerine dizerek ,yada pilavın altını kapattıktan sonra üzerine koyup karıştırıp da servis edebilirsiniz.afiyetler olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder