Aldığım ancak sıcaklar nedeni ile bir türlü yenmeyen 200 grlık kaymak genelde bütün bloglarda olduğu gibi son tüketim tarihine 1 gün kala poğaçanın içinde buldu kendini.
Kremalı poğaça ve krem şantili poğaça gibi yine çok güzel bir poğaça oldu .Kıyır kıyır ve çok lezzetli.Teyzemler tarifini istediğinde 200 gram kaymak ,150 gram tereyağ diye saymaya başladığımda tam bir bomba olduğunu söyleselerde kişi başına düşecek 2 poğaçadan o kadarda zarar gelmez canım dimi ama:)
Kaymaklı Poğaça
200 gr kaymak(ben yörsan kullandım)
150 gr yumuşak tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 yumurta (akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
3,5-4 su bardağı un
İç Malzemesi
1 kase rendelenmiş taze kaşar ve ezine peyniri karışımı
Üzeri İçin
Çörek Otu
Kremalı poğaça ve krem şantili poğaça gibi yine çok güzel bir poğaça oldu .Kıyır kıyır ve çok lezzetli.Teyzemler tarifini istediğinde 200 gram kaymak ,150 gram tereyağ diye saymaya başladığımda tam bir bomba olduğunu söyleselerde kişi başına düşecek 2 poğaçadan o kadarda zarar gelmez canım dimi ama:)
Kaymaklı Poğaça
200 gr kaymak(ben yörsan kullandım)
150 gr yumuşak tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 yumurta (akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
3,5-4 su bardağı un
İç Malzemesi
1 kase rendelenmiş taze kaşar ve ezine peyniri karışımı
Üzeri İçin
Çörek Otu
Un hariç hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır.Un yavaş yavaş eklenerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve hamur üzeri kapatılarak 15 dakika dinlenmeye bırakılır.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp el ile açılıp ortasına iç malzemesi konulur.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilip 180 dereceli ön ısılı fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder