İnşallah çok uzun sürmez de bizlerde pikniklere çıkar kırlarda dolaşırız diye ümit ediyorum :)
Bu arada evde otururkende tabiki boş durmuyorum tarifler deniyorum olmadı uyduruyorum .iyi olanlar gösteriye çıkyo olmayanlar mırın kırın(buda ne demekse:)yenip kalkılıyo.Ben bugün öyle bir tarif veriyorum izleyenlerime yani çok lezzetli ve güzel olanını . üzerinin portakallı jölesi soğumasına sabredemeden kesildiği için pek düzgün olmadı ama tadı harika nefis çok pratik ve hafif bir pasta oldu deneyecek olanlara afiyet olsun diyorum :))
KEK İÇİN GEREKLİ OLANLAR:
(Orta boy kelepçeli kalıp için malzemeler)
- 3 yumura
- 3türk kahve fincanı toz şeker
- 1t.k. fincanı süt
- 1t.k.fincanı su
- 4 t. k. fincanı un
- 1 t. k. fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- portakal kabuğu rendesi
ÜZERİNE:
- 2 su bardağı fanta
- 2yemek kaşığı nişasta
İÇİNE:
- 1paket çikolatalı fındıklı puding
- sütü tariften yarım bardak az koyup hazırlayalım
- soğumaya bırakalım.
HAZIRLANIŞ:
- Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım
- Sırayla diğer bütün kek malzemelerini katıp karıştıralım.
- Yağladığımız kalıbımıza döküp orta ısıdaki fırınımızda pişirelim.
- Diğer bir tarafta tencereye 2su bardak fanta ve2 yemek kaşığı nişastayı katıp karıştırarak pişirelim.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ikiye ayıralım . Alt tabanı tekrar kelepçeli kalıbımıza koyalım.
- Araya hazırladığımız soğuttuğumuz pudingi yayalım
- Üstüne ayırdığımız keki koyup .pişirdiğimiz fantayı üzerine boşaltalım
- Kalıbı hafif çalkalayalım karışım iyice etrafa dolsun diye,dolapta en az 4 ,5 saat bekletip kalıbımızdan çıkarıp servis edelim.
- Pastamız dolapta bir gün beklerse daha düzdün kesiliyor.:))
Yorum Gönder