0

Burhaniye Ören'den kayınvalidemi alıp gelirken 12 kilo kırmızı biber, 17 kilo domates alıp da geldim. Allah Allah bu niye 12, 17 kilo demeyin.  10 kilo biber , 15 kilo domates alacaktım. Ama doldurduklarımı çıkarttırmadım torbadan . Bu nedenle kilolalar bir garip :)

Burhaniye'nin sebzesi meyvesi hakikaten Bursa'nın sebze ve meyvesinden çok daha lezzetli oluyor. Ben bayılıyorum. Taaa oralardan getirip ertesi akşam, yani pazartesi akşamı işten çıkışta yorgun argın yaptım bu salçaları . Aslında salçada dememek lazım. Çok aşırı yoğun kıvamlı değil bunlar. Çünkü ben kahvaltıda yemeği çok seviyorum. Siz isterseniz daha koyu pişirebilirsiniz.

Üstündeki etiketlere (Ata'nın beğenmediği etiketler) tarih ve içindeki malzemeyi yazıyorum.

Çenem düştü. Ne zamandır böyle yazmamışım. Gelelim sadede:)

4 büyük tencere çalıştım. 2 tencerede biberleri ve domatesleri kabukları soyulabilsin diye kaynattım. Kabukları soyulabilir hale gelince tencereden aldım. Biberleri suyun altında soydum. İçlerindeki çekirdekleri de atıp rondodan geçirdim. Kaynatmak üzere diğer iki tencereye attım.  Domatesleri suyun altında soymaya gerek yok. Zaten kaynayan domatesin kabuğunun bir tarafından tutar tutmaz kabuğundan ayrılıveriyor.  Domatesleri de rondodan geçirdim. Sonra her iki tencereyi de kaynattım. Bana göre yeter miktarda kaynayınca ( 1.5 - 2 saat kaynadı.) yani suyu buharlaşıp daha yoğun bir kıvama gelince -nasıl diyeyim salça değilde boza kıvamı gibi- içine 2 yemek kaşığı dolusu tuz attım.  Ben çok tuz atmıyorum. Bir taşım daha kaynatıp kapatıyorum. Kapattıktan sonra salçanız bozulmasın diye isterseniz 1 adet aspirinde atabilirsiniz.  Sıcak sıcak kavanozlara doldurup, ters çevirip kapatın.

Yorum Gönder

 
Top