Pişirmeden önce eti soğuk suda 20 dakika bekletin. Böylece etin kanı çıkacak ve rengi açılacak. |
Küçük dilimler şeklinde kesin. Tavayı veya ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın. Yüksek ateşte pişirmeyin. Hem daha geç pişer hem de lezzetli olmaz. Tuzu et piştikten sonra ilave edin. Tuzu baştan katarsanız, etin geç pişmesine, suyunu salmasına sebep olur. Etin yumuşak olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katın. Yoğurt suyu ile eti terbiye edin. Yoğurt suyu, asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar. Baharatları, et yemek çeşidine göre pişme öncesinde veya sonrasında ilave edin. Örneğin tas kebabında baharatları etle birlikte, orman kebabında ise yemek piştikten sonra ilave edin. Pişmiş et ile çiğ etin birbirine değmeyecek şekilde saklanması gerekiyor. Çiğ et, buzdolabın en alt rafında, pişmiş et ise en üst rafta saklanmalı. Böylece çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek riskler önlenecektir. Ayrıca, dondurulacak etleri tek kullanımlık porsiyonlara bölün. Pişmiş etleri sıcak iken derin dondurucuya bırakmayın. Hangi amaçla kullanılacağına dair et poşetlerinin üzerine not yazarsanız daha sonra kolaylık olacaktır. |
Benzer Yazılar
Konsantre olmaya yarayan beyin gıdaları
Odaklanmanız, konsantreniz ve hafızanız güçlenir, dikkat süreniz uzar ve beyniniz daha iyi çalışır. [...]
Jul 27, 2013YAZ FASULYESI TARIFI
İşte yaz fasulyesinin malzemeleri ve hazırlanışı...Malzemeler2,5 su bardağı kuru fasulye2 çorba kaşı[...]
Oct 19, 2013Hamsi tava yapmanın püf noktaları
Hamsiyi yakalamak kadar tavada pişirmesi de büyük ustalık istiyor. İyi bir hamsi tava yapmak için ha[...]
Nov 21, 2013İyi bir çay için
Çay bizim için vazgeçilmez bir içeçektir. Çay iyi bir çay yapmak için dikkat edilmesi gerekenler:Dem[...]
Dec 10, 2013Evde dut pekmezi nasıl yapılır?
Anadolu’da uzun yıllardır dut, üzüm, keçiboynuzu gibi meyvelerden yapılan pekmez, meyvelerin kaynatı[...]
Sep 06, 2013İçeçekler sağlıklı şekilde nasıl soğutulur?
Standart boy temiz bir kovaya bir yemek kaşığı tuz atın. Soğutmak istediğiniz içecekleri bir şişeye [...]
Jun 19, 2013En Güzel Yılbaşı Hediyelerini Sizin için Seçtim!
Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planla[...]
Dec 21, 2013Bayat ekmeği nasıl değerlendiririz?
Ekmeği bayatlamadan muhafaza edebilmek ve bayatlamış olan ekmeklerimizi son kez gözden geçirip onlar[...]
Feb 19, 2013
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.