0
Derslerim başladı.
Eğitsel ve Davranışsal Ölçme ve Değerlendirme
Özel Eğitim
Şimdilik keyifli geçiyor ama çok yoruluyorum.
Bloğumu ve arkadaşlarımı boşladığımın farkındayım.
Bu günlerde geçecek...
Bu süreçte bana destek olan herkese sabırları ve hoşgörüleri için teşekkür ederim...

Gelelim reçelimize...
Biraz gecikmiş bir post olacak. Birkaç hafta önce yapmış ve yazacak fırsatım olmamıştı.
Daha önce Kuzey Bey'in kahvaltı keyfinden bahsetmiştim.
 "Kahvaltıda çöp çöp doğranmış kaşarı reçele batırıp yiyor",
adına da "pende peynir" (pembe peynir) diyor, diye...
İşte o reçel ;)

Malzemeler

2 kg çilek (1 kg için 5 su bardağı)
10 su bardağı şeker
2-3 tane limon tuzu ya da 2-3 damla limon suyu
(ben limon tuzu kullandım)

Hazırlanışı

Çilekler yıkanır ve güzelce ayıklanır.
Şekeri de üzerine eklenir ve bir gece öylece bırakılır.

İkinci gün sulanır ve bu şekli alır.

Ocağa alınır ve bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Dikkat edin taşmasın. Geniş bir tencerede taşma riski azalıyor.
Gidip gelip karıştırmayın, rahat bırakın reçeli...
Bu aşamada çok karıştırırsanız çilekleriniz parça parça olur. Benden söylemesi...


Artık baktınız kıvama geldi.
Limon tuzunu da ekliyoruz ve 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.

Soğuyunca ister kavanozlara alın isterseniz biraz güneşlendirin.

Benim tavsiyem reçelinizi mutlaka güneşlendirin.
Nasıl diyeceksiniz, çok kolay, kapağını açıp güneşde bırakın.

Yanında ki de sıradaki "şeftali reçeli"...
İlk fırsatta onu da yazacağım...

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top