Malzemeler: 1 bardak su
1,5 çorba kaşığı şeker
İri taneli tuz
1 bardak kabaran un
2 yumurta, ayrıca 1 yumurta sarısı
Fıstık yağı, kızarmak için
170 gr çikolata, doğranmış
Özel malzeme: yıldız şeklinde ucu olan krema torbası
Yapılışı:
1,5 çorba kaşığı şeker
İri taneli tuz
1 bardak kabaran un
2 yumurta, ayrıca 1 yumurta sarısı
Fıstık yağı, kızarmak için
170 gr çikolata, doğranmış
Özel malzeme: yıldız şeklinde ucu olan krema torbası
Yapılışı:
- Suyu, şekeri ve tuzu bir tencerede orta ateşte ısıtarak hamuru yapmaya başlayın.
- Unun tamamını ekleyip 1 dakika ateşin üzerinde karıştırıp karışımı kurutun.
- Ocaktan alın, hamuru bir mikser kasesine alın, düşük devirde buharı geçene kadar karıştırın.
- Sonra orta devirde çırparken yumurtaları teker teker ekleyin, ikinci yumurtayı eklemek için parlak, pürüzsüz bir form almasını bekleyin, en son yumurta sarısını ekleyin.
- Her yumurtadan önce kaseyi bir spatulayla kazıyın.
- Hamuru krema torbasına aktarın.
- Ağır tabanlı bir tencereye 10 santim kalınlığında yağ dökün. Yüksek ateşte 190 dereceye kadar ısıtın.
- Lokmaları kızartmak için dikkatle krema torbasından yağın üzerine 8-10 santim büyüklüğünde sıkın, ucunu bir tereyağı bıçağıyla kesin, yağın üzerine düşürün.
- Sık sık maşayla çevirerek yaklaşık 3 dakika kızartın.
- Tencereyi fazla doldurmamak için birkaç partide kızartın, her partiden önce yağın yeniden 190 dereceye gelmesini sağlayın.
- Lokmaların fazla yağını kağıt havluyla süzün, sıcakken üzerine şeker serpin.
- Çikolatayı kaynar suyla dolu tencerenin içinde cam kasede eritin.
- Lokmaları bir servis tabağına dizin, çikolata sosunu da yanında servis edin.
Yorum Gönder