0
18 adet 5 santimetrelik bisküvi
600 gr. çok amaçlı un, biraz da hamuru
yoğurmak için
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı rafine edilmemiş tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
225 gr. (2 çubuk) tuzsuz tereyağı, 1’er santimetrelik parçalara ayrılacak
4 yemek kaşığı dereotu, biberiye ve/veya Frenk soğanı (isteğe bağlı) gibi kıyılmış taze ot karışımı
600 ml. yayıkaltı sütü, iyice çalkalanmış olacak, biraz da üstüne sürmek için
Servis etmek için jambon
Servis etmek için hardal sosu (tarifi aşağıda)

1. Fırını ızgarayı en üste ya da en alta koyarak önceden 230 derecede ısıtın. İki adet parşömen kâğıdı serilmiş fırın tepsisi yerleştirip bir yanda bekletin.

2. Geniş bir kapta un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karbonatı çırpın. Kuru malzemelerin yarısını mutfak robotu haznesine alın. Tereyağı ekleyip içinde iri topaklar kalacak şekilde karışımı çırpın. Karışımı da kuru malzemelerle birlikte tekrar kaba alın. Kullanacaksanız otları da ekleyip iyice karıştırın.

3. Ortasına bir boşluk açıp yavaş yavaş yayıkaltı sütünü ekleyin. Büyük topaklar oluşana dek çatal veya tahta kaşıkla karıştırın, kapta hamur kıvamı oluşmasına izin vermeyin. Karışımı unlu bir tezgâha alın ve ellerinizi una bulayın. Hamur kıvamına ulaşana dek iki üç defa yoğurun.

4. Hamuru 20X20 santimetrelik bir kare haline getirin. Bıçakla 5’er santimetrelik kare bisküviler kesin veya 5 santimetrelik halka kesici kullanın. 5’er santimetre arayla hazırlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne yayıkaltı sütü sürün. Fırına alıp 12 dakika kadar, kızarana dek pişirin.                     

Yorum Gönder

 
Top