Malzemeler;
- Çinekop balığı,
- Çiçek yağı,
- Tereyağı,
- Tuz, karabiber,
- Defne yaprağı,
- Limon,
- Kuru soğan,
Yapılışı;
- Temizlenmiş, yıkanmış ve tuzlanmış balıkları hafif yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin,
- Karabiber ile sıvı yağı karıştırıp bir fırça ile balıkların üzerine sürün.
- Arzu ederseniz her balığın içine çok az tereyağı koyabilirsiniz, nohut büyüklüğünde ben koydum. Balıkların içine defne yapraklarını yerleştirin.
- En son olarak 1 limonu 1 kuru soğanı dilimleyip tepsiye yerleştirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında balıkların büyüklüğüne göre 15-20 dk pişirin. Bol yeşillik ve salata ile sıcak, sıcak servis edin....
Süper bir lezzet, afiyet olsun...
Yorum Gönder