Hazırlama ve pişirme süresi 1 saat.
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan,
- 3-4 adet patates,
- 200 gr kıyma,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 orta boy kuru soğan,
- 2 adet domates,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- 4-5 adet sivri yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak,
- Maydanoz, dere otu,
- Kimyon, karabiber,kekik, tuz,
Ön Hazırlık;
- Patlıcanları şerit şerit soyun, geniş halka şeklinde doğrayın, tuzlu suda bekletin,
- Patatesleri soyun ve halka halka doğrayın.
- Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın, maydanoz ve dere otunu yıkayın ince doğrayın.
- Domatesin kabuklarını soyun ve küçük doğrayın.
Yapılışı;
- Patlıcanları bol yağda kızartın yayvan bir tencerenin dibine dizin. Patatesleri de kızartın patlıcanların üzerine yerleştirin.( ilk önce patatesleri kızartın sonra patlıcanları kızartın).
- Bu işleri yaparken ayrı bir tencerede kıyma, ince doğranmış soğan ve biberleri birlikte sıvı yağ da hafif kavurun üzerine kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, sarımsakları ve salçaları ilave edin. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu, karabiberi, kekiği ve kimyonu ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.
- Karışımı patlıcan ve patateslerin üzerine yayarak dökün. 2 su bardağı sıcak su ilave edin 10 dakika kaynatın ocaktan alın. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz koyun.
Afiyet olsun....
Yorum Gönder